Lexima Academie

Lexima AcademieAltijd een cursus die bij uw behoefte past

Met een cursus bij Lexima Academie kiest u voor relevante expertise, practice en evidence based deskundigheid. Daarmee kiest u voor de beste kans van slagen! Het volledige aanbod staat op een eigen Lexima Academie website:

Of maak uw keuze uit een thema  (u Lexima trainingengaat naar de Lexima Academie website):

Lexima Academie

Maatwerk bij u op locatie

Voor scholen die hun team of leerlingen willen scholen, levert Lexima Academie maatwerk op uw locatie. Een professionele trainer geeft een training die afgestemd is op uw wensen. 

Op zoek naar iets anders

Heeft u andere wensen? Neem dan gerust contact met ons op om uw wensen en de mogelijkheden voor maatwerk met ons te bespreken. Stuur een email naar  educatie@lexima.nl of bel ons op 033 4348000.

 

Lexima AcademieConferenties over dyslexie & special educational needs

Lexima Academie organiseert enkele keren per jaar grote conferenties rond leerlingenzorg bij dyslexie en special educational needs.

De eerstvolgende Nationale Dyslexie Conferentie zal plaatsvinden op woensdag 30 september 2020. 

Klik op onderstaande link voor meer informatie:

Masterclasses (PO en VO)

Voor verbreding en verdieping van uw kennis

Goed en gedegen taal-, lees- en spellingonderwijs heeft op veel scholen hoge prioriteit. Om deze onderwerpen extra aandacht te geven organiseert Lexima Academie een aantal Masterclasses. Iedere Masterclass heeft een specifiek thema en wordt georganiseerd voor onderwijsprofessionals die opzoek zijn naar verdieping en verbreding van hun kennis op het vlak van taal, lezen, dyslexie en de inzet van ICT.

In het najaar van 2019 zijn 5 masterclasses georganiseerd met verschillende thema's.

Data voor de masterclasses van 2020 worden later dit schooljaar gecommuniceerd.

Gratis Studiemiddagen

Lexima Academie

Vanwege de overheidsmaatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan kunnen de studiebijeenkomsten tijdelijk geen doorgang vinden.

Lexima organiseert vervangende webinars.

  • Bijeenkomst Integrale aanpak Leesproblemen, Laaggeletterdheid en Dyslexie (LLD) voor het PO (GRATIS)
    Tijdens deze bijeenkomst komt onder meer de Onderwijszorgketen Dyslexie aan bod en de passende dyslexiesoftware voor ieder stadium. 
  • Bijeenkomst Bovenschoolse Aanpak Dyslexie (BAD) voor het VO (GRATIS)
    Tijdens deze studiemiddag hoort u alles over de bovenschoolse aanpak voor leerlingen met leesproblemen en leerlingen met dyslexie en maakt u kennis met onze (nieuwe) compenserende programma's voor het voortgezet onderwijs

 

     Integrale aanpak LLD

De docenten van Lexima Academie zijn er voor u:

Brede kennis, kunde en vaardigheden zijn te vinden bij docenten en gastdocenten van Lexima Academie. Zij hebben naast een relevante onderwijskundige opleiding een specialisatie in ICT-hulpmiddelen, beschikken over ruime ervaring met scholen en behandelaars en weten daarom als geen ander de brug te slaan tussen theorie en de dagelijkse praktijk.