Systeemeisen Kurzweil

Voor Windows

Enkele opmerkingen en tips voor een optimale werking

Je krijgt het beste resultaat wanneer het werkgeheugen (RAM) en videogeheugen (video-RAM) van je pc naast elkaar kunnen werken.

• Wil je ten volle de kracht van je processor benutten, wijzig dan het energiebeheerschema naar ‘Hoge prestaties’. Opmerking: bij laptops zal de batterij hierdoor meer verbruiken.
  • Indien je een upgrade uitvoert van een v10, v12 of v13 en je computer voldoet slechts aan de systeemvereisten van één van deze versies, zal K3000 v15 minder snel werken.
  • Neem bij twijfel contact op met onze supportafdeling.

DVD- en USB-versie (standalone), client-computer netwerk, abonnement en schoolbrede licentie

Minimale systeemvereisten

Indien u reeds over een PC of tablet beschikt, check dan of uw computer aan deze minimale systeemvereisten beantwoordt voor installatie en gebruik van Kurzweil:

• Processor: Core 2 Duo, 2 GHz
  • RAM: 4 GB
  • Video RAM: 256 MB
  • Vrije Schijfruimte: 40 GB
  • Besturingssysteem:
    • Microsoft Windows 7 (SP1 minimaal)
    • Microsoft Windows 8.1. Let op: Kurzweil werkt niet op tablets met het besturingssysteem Windows 8 RT
    • Microsoft Windows 10: vanaf Kurzweil versie 14.13. Let op: Kurzweil werkt niet op tablets met het besturingssysteem Windows 10 Mobile of Windows 10 IoT
  • Schermresolutie: 1024 x 768 pixels
  • Kleurkwaliteit: Hoge Kleuren (24-bit)
  • Geluidskaart onboard met luidsprekers en microfoon
  • DVD-station (voor installatie vanaf DVD in de plaats van downloaden) of USB 2.0 poort (voor de USB-versie)
  • Voor scannen van teksten (Pro-versie): TWAIN-compatibele scanner
  • Internetverbinding voor registratie en sommige functies – Snelheid 10/100 Mbs
    • Google vertaling
    • Online boeken zoeken
    • Lees het web
  • Internetverbinding voor gebruik weblicentie
  • Voor client-computers in netwerk: Microsoft Windows-compatibel LAN-netwerk met TCP/IP-protocol – Snelheid 10/100 Mbs
Aanbevolen systeemvereisten

Indien u een nieuwe PC of tablet wenst aan te schaffen, zorg er dan voor dat uw nieuwe toestel aan deze aanbevolen systeemvereisten beantwoordt:

• Processor: Intel i5 (of hoger)
  • RAM: 8 GB
  • Vrije Schijfruimte: 40 GB
  • Besturingssysteem:
    • Microsoft Windows 7 (SP1 minimaal)
    • Microsoft Windows 8. Let op:  Kurzweil werkt niet op tablets met het besturingssysteem Windows 8 RT
    • Microsoft Windows 10: vanaf Kurzweil 3000 versie 14.13. Let op: Kurzweil werkt niet op tablets met het besturingssysteem Windows 10 Mobile of Windows 10 IoT
  • DVD-station (voor installatie vanaf DVD in de plaats van downloaden) of USB 2.0 poort (voor de USB-versie)
  • Voor scannen van teksten (Pro-versie): TWAIN-compatibele scanner
  • Internetverbinding voor registratie en sommige functies – Snelheid 10/100 Mbs
    • Google vertaling
    • Online boeken zoeken
    • Lees het web
  • Internetverbinding voor gebruik weblicentie
  • Voor client-computers in netwerk: Microsoft Windows-compatibel LAN-netwerk met TCP/IP-protocol – Snelheid 10/100 Mbs

Netwerkversie: Netwerk Engine en Administrator

• Processor: Pentium III 450 MHz
  • RAM: 256 MB
  • Video RAM: 2 MB
  • Vrije schijfruimte: 50 MB. Alleen voor de Kurzweil
  • Netwerksoftware
  • Besturingssysteem:
    • Microsoft Windows XP met Service Pack 3
    • Windows Vista met Service Pack 1
    • Windows 7
    • Windows 8, Windows 8.1
      • Let op: Kurzweil werkt niet op tablets met het besturingssysteem Windows 8 RT
    • Windows 10
      • Let op: Kurzweil werkt niet op tablets met het besturingssysteem Windows 10 Mobile of Windows 10 IoT
    • Windows Server 2003
    • Windows Server 2008
    • Windows Server 2012
  • Beeldschermresolutie: 800x600
  • DVD-station (voor installatie vanaf DVD in de plaats van downloaden) of USB 2.0 poort (voor de USB-versie)
  • Microsoft Windows-compatibel LAN-netwerk met TCP/IP-protocol – Snelheid 10/100 Mbs
  • Statisch IP-adres

Systeemvereisten voor Mac

• Intel-processor met Mac OS X 10.6 tot 10.11
  • 4 GB RAM
  • Minimaal 40 GB vrije ruimte op de harde schijf
  • Toetsenbord, muis, luidspreker, microfoon
  • Dvd-station: indien u met dvd wenst te installeren ipv via download
  • Internetverbinding voor registratie en sommige functies
  • Internetverbinding voor gebruik weblicentie
  • Scanner, compatibel met de toepassing Image Capture (Fotolader)